Hof Louise-Marie (Borgerhout)

Het Hof Louise-Marie is een gebouw in de Kerkstraat in Borgerhout (Antwerpen). Het was in de 20e eeuw het klooster dat aan de basis ligt van de huidige school Sint-Jozef. In 2010 werd het gebouw nr 159 overgenomen door CLM vzw.

Vandaag biedt het Hof Louise-Marie huisvesting aan vier vzw's die activiteiten of huisvesting voor kinderen en jongeren aanbieden. Het gebouw wordt beheerd door de Constance Teichmann cvso (cooperatieve vennootschap met sociaal oogmerk), een juridische entiteit waarvan CLM aandeelhouder is.

Adres: Kerkstraat 159, 2060 Antwerpen

vzw's in het Hof Louise-Marie gehuisvest :

SafeSpace vzw

De missie van SafeSpace vzw is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor jongeren.

SafeSpace is een OVERKOP-huis voor jongeren in Borgerhout, waar alle jongeren uit de buurt welkom zijn. Als inloop-huis houdt SafeSpace spontane gesprekken of geplande afspraken met psychologe Miryam. Wekelijks houden ze activiteiten voor jongeren en creëren ze op die manier meer verbinding in de wijk.

Senzo

Senzo staat voor 'sensitieve zorg'. Senzo biedt biedt een kwaliteitsvol ondersteuningsaanbod voor zorgvragers met een migratieachtergrond. Daarnaast zorgen ze voor cultuursensitieve vormingen voor hulpverleners. 

Zij zijn er voor individuen en gezinnen die te maken krijgen met allerlei diagnoses en moeilijk de weg vinden naar de juiste zorg. 

Constance Teichmann cvso


Eigenaar en beheerder van het Hof Louise-Marie is de coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk "Constance Teichmann".

Opgericht op 23/2/2006

Ondernemingsnummer : 0879.649.547

Maatschappelijke zetel: Cederlaan 28, 2610 Wilrijk